Mi a dango?
Édesízű japán gombócok, amelyek rizsből vagy édes rizslisztből készünek.
Találtam egy receptet itt:
2. Tofu dango
recept: http://www.youtube.com/watch?v=5PZuMdrYI7E
Ami nélkül neki se kezdjetek az a ragacsos rizsliszt (zöldzacsis, a piros az sima rizsliszt). Ahogy a recept írja selyemtofu helyett sima tofut is lehet használni, én is így tettem.
A szójalisztet daráltkeksz és kenyérmorzsával helyettesítettem, picit rápirítottam és megszórtam fahéjjal (utólag úgy érzem ebbe is mehetett volna egy kis cukor).
Bár nagyobb boltokban (match pl) lehet kapni fekete szezám magot (~500ft), de most nem volt otthon és nem akartam mégegyszer elmenni vásárolni. Helyette daráltmákot használtam, raktam bele egy kis vaniliás cukrot.
A mirines-cukros-szójaszósz helyett pedig mézet és szójaszószot öntöttem össze, ez is nagyon finom lett. Nem forraltam fel, csak simán összekevertem.
És hogy milyen? Nagyon finom lett! Az állaga majdnem olyasmi mint a mochi gombócé csak nem annyira gumis, a tofu bár sok ízt nem ad neki, lehet érezni a finom textúráját a gombócban.
Itadakimas!
Nagisa meg a Dango
Nagisa szerint van egy mesefilm a Nagy Dangó család és ez az ő kedvence, Karácsonyra (After Story) Okazaki Tomoya-santól egy hatalmas Dango plüsst kapott, aminek nagyon megörült. És különben is folyamatosan a Dango -család betétdalát énekli. Fukoval is összeveszik azon, hogy a tengeri csillag vagy a Dango család az aranyosabb. Mikor a színház klubbot meghírdetik Tomoya-kunnal, akkor a plakátokat Dangoval rajzolja tele.
|